MENY

KJØTT FRA KULLGRILLEN

Alt vårt kjøtt blir kullgrillet på ca. 450 grader for å oppnå den kjente Maillard effekten - karamellisert steke skorpe. Våre stykningsdeler er perfekte for å nyte selv eller for å dele, vi klassifiserer våre kjøttstykker i 3 kategorier. Skalaen går fra 1-12.

Indrefilet 180g / 250g, Hereford - Uruguay

365,-/475,-

Marmorering 5/12    Mørhet 10/12    Smaksintensitet 5/12

Pepperbiff av indrefilet 180g / 250g, Hereford - Uruguay

365,-/475,-

Marmorering 5/12    Mørhet 10/12    Smaksintensitet 6/12

Chateaubriand 400g, Hereford - Uruguay

755,-

Marmorering 5/12    Mørhet 10/12    Smaksintensitet 5/12

Indrefilet av storfe fra den tykkeste og beste delen av fileten.

Helgrillet indrefilet ca. 1,6 kg Hereford - Uruguay

2500,-

Marmorering 5/12     Mørhet 10/12     Smaksintensitet 5/12 

Indrefile som er grillet hel og passer perfekt som deling for et større selskap.

Entrecôte 250g, Black Angus – Rogaland, Norge

325,-

Marmorering 6/12     Mørhet 6/12     Smaksintensitet 7/12

Entrecôte 250g, Norsk Rød Fe - Trøndelag, Norge

399,-

Marmorering 8/12     Mørhet 8/12     Smaksintensitet 8/12 

Norsk gressforet storfe, Kun 6–8% av alle kuer eller feite okser kommer gjennom nåløyet og blir klassifisert som godt nok marmorert.

Dry Aged Entrecôte 250g, Norsk Rød Fe - Trøndelag, Norge

495,-

Marmorering 8/12     Mørhet 8/12     Smaksintensitet 11/12 

Tørrmodnet kvalitetskjøtt som har ligget i vårt eget dry aged skap i ca. 4 uker.
(kun tilgjengelig når mørningsprosessen er ferdig)

Entrecôte 500g Greater Omaha, Black Angus – Nebraska, USA

999,-

Marmorering 10/12     Mørhet 10/12     Smaksintensitet 10/12 

Entrecôte fra Nebraska i USA. Kuene er foret på mais. Kjøttet har en helt nydelig kjøttsmak og mør tekstur.

Cote de Boeuf ca 1kg Greater Omaha, Black Angus – Nebraska, USA

1750,-

Marmorering 10/12     Mørhet 10/12     Smaksintensitet 11/12 

ca. 1kg med bein fra Nebraska i USA. Kjøtt grillet på bein gir en helt utrolig deilig smak. Kuene er foret på mais og kun tre av hundre kuer får betegnelsen USDA-prime ribeye. Kjøttet har en helt nydelig kjøttsmak og mør tekstur

Japansk Wagyu A5

Japansk Wagyu A5 er verden over regnet som det beste storfe kjøttet man kan spise! Det spesielle med den japanske Wagyu storfe rasen er at den har en stor andel av intramuskulært fett (marmorering) og dette fettet er i tillegg hovedsakelig bestående av det sunne flerumettede fettet. Kjøttet er ekstremt mørt og smelter i munnen!

Wagyu betyr rett og slett japansk biff og har verdens strengeste klassifisering system med 15 nivåer hvor laveste nivået er C1 og det høyeste A5.

Den meste kjente regionen for dette kjøttet er Kobe.

Japansk Wagyu A5 entrecôte

Marmorering 12/12	Mørhet 12/12		Smaksintensitet 10/12

Blir servert med Maldonsalt og soya-teriyaki saus
Pris pr gram 8,-

(SO)

FISK

495,-

Kveite

Ovnsbakt kveite med grillet spisskål, syltet delikatesseløk, sandefjordsaus med asparges, løjrom, gressløk og dillojle. Serveres med kullgrillet urtepoteter.

(H,M,F,SV)

VALG AV TILBEHØR

Vi anbefaler 1 saus, 1–2 grønt og 1 poter pr person

GRØNT

65,-

Portobellosopp

Hel portobellosopp med mozzarella, cherrytomater vendt i chimichurri og potetsticks.

(M,SO,SV)

65,-

Asparges & Sjalottløk

Smørstekte grønne asparges og saltbakt sjalottløk.

(M)

59,-

Grillet spisskål

Honning og sennepsglasert spisskål med wagyu crumble.

(M,H)

Karamellisert gulrotpuré

49,-

Karamellisert gulrotpuré.

(M)

SAUS & SMØR

Whiskeysaus

59,-

(M)

Bearnaisesaus

65,-

(M,E,SV)

Rødvinsaus

65,-

(SO,SV)	

Kremet soppsaus

59,-

(SO,M,SL)

Peppersaus

59,-

(M,SO,SV)	

Kremet Chimichurri

45,-

(SV)

Hvitløksmør

45,-

(M)	

Café de Paris smør

45,-

(M,SV) 

POTETER

Fløtegratinert poteter

110,-

(M)

Kullgrillet urtepoteter

69,-

Røstipotet a la Steak

89,-

Toppet med Västerbottenkrem og revet Västerbottenost.

(E,M,SV) 

Søtpotet fries

89,-

Pommes frites

79,-

Parmesan & trøffel fries

110,-

(M,E,SV)