MENY
KJØTT FRA KULLGRILLEN
Serveres fra 12:00 til 22:00
Vi anbefaler 1 saus, 1-2 grønt og 1 potet valg til kjøttet
Kvalitetsråvarer er vår nøkkel til suksess. Vi er kompromissløse i forhold til kvalitet og vi handler kun med kjente leverandører.
Vi har utvalgt kjøtt fra hele verden med ulik smaksprofil. Vi har ulike stykningsdeler, storferaser og marmoreringsgrad. Vårt tørrmodnet kjøtt modner vi i ca 28 dager i vår eget dry aged skap. Vi kan derfor kontrollere og kvalitetssikre at vi oppnår den gode umami og nøttaktige smaken som vi ønsker, samtidig som vi beholder mørheten i kjøttet.
Alt vårt kjøtt blir kullgrillet på ca 450 grader for å oppnå den kjente Maillard effekten – karamelisert steke skorpe!
Normale stykningsdeler
Indrefilet 180 gram
355,-
315,-
Entrecôte 250 gram
Pepperbiff av indrefilet 180 gram
355,-
465,-
Indrefilet 250 gram
465,-
Pepperbiff av indrefilet 250 gram
Steaks utvalgte stykningsdeler
Entrecôte Norsk gressforet storfe 250 gram
389,-
Kun 6-8% av alle kuer eller feite okser kommer gjennom nåløyet og blir klassifisert som godt nok marmorert.
Dry aged Entrecôte Norsk gressforet storfe 250 gram
475,-
Kun tilgjengelig når mørningsprosessen er ferdig.
Tørrmodnet kvalitetskjøtt som har ligget i vårt eget dry aged skap i ca 4 uker. Tørrmodningsprosessen gjør at kjøttet mister ca 25% væske og får en svært konsentrert smak. Vi bruker kun det beste kjøttet med høy andel av intramuskulært fett for å oppnå det beste resultatet
Cote de bouef fra Norge ca 500 gram med bein
699,-
For 1-2 personer.
Ekstra mørt kjøtt fra kviger opptil 13 måneder som er fintrevlet og saftig som kalvekjøtt, men med enn kraftigere kjøttsmak og mørkere farge som går mot storfekjøtt. Kalven dier i 16 uker og kvigene går fritt hele livet
725,-
Chateaubriand 400 gram
For 2 personer. Minimum 30 min. ventetid.
Norsk indrefilet av storfe fra den tykkeste og beste delen av fileten
Greater Omaha Black Angus 500 gram
999,-
For 2 personer.
Entrecôte fra Nebraska i USA. Kuene er foret på mais og kun tre av hundre kuer får betegnelsen prime ribeye, Kjøttet har en helt nydelig kjøttsmak og mør tekstur.
Sashi Porterhouse ca. 800 gram
1350,-
Med bein for 2-3 personer
Dansken John Sashi Nielsen er mannen bak kvigekjøttet som beiter i Finland. Kvige er ei ku som ikke har kalvet. Kvigene i Sashi programmet er maks 3 år og har kun spist gress. De er av den skotske rasen Ayrshire. Det er en svært gammel rase som er oldefaren til Aberdeen Angus. I 2018, 2019 og 2021 vant Sashi beef world steak challenge.
Whispering Dunes Wagyu Entrecôte 500 gram
1395,-
For 2 personer.
Kvalitetskjøtt fra Namibia. Storferasen er en blanding av japansk Wagyu f1 krysset med afrikanske Sanga. Kjøttet er 100% hormon og antibiotikafri. De første 400 dagane spiser de gress fra savannen og deretter hvit mais de siste 400 dagene før de slaktes.
1750,-
Greater Omaha Black Angus
Ca. 1kg med bein for ca 3-4 personer. Minimum 30 min. ventetid.
Entrecôtekam fra Nebraska i USA. Kjøtt grillet på bein gir en helt utrolig deilig smak. Kuene er foret på mais og kun tre av hundre kuer får betegnelsen prime ribeye, Kjøttet har en helt nydelig kjøttsmak og mør tekstur.
2500,-
Helgrillet indrefilet
Ca 1, 6 kg. Minimum 30.min. ventetid.
Indrefilet fra Norge som er grillet hel. Perfekt som deling for et større selskap.
Grønt
Asparges & Sjalottløk
59,-
Smørstekte grønne asparges og sjalottløk
(M)
Hjertesalat
59,-
Grillet hjertesalat med eplevinaigrette, poppet bubu arere ris, syltet delikatesseløk og reddik
(SV)
Champignon
49,-
Smørstekt champignon med hvitløk chimichurri og gruyére (M)
Blomkålpuré
49,-
Karamellisert blomkålpuré (M)
Saus & smør
Whiskeysaus
59,-
(M)
Bearnaisesaus
65,-
(M,E)
Rødvinsaus
65,-
(M,SN,SO)
Trøffelsaus
59,-
(M,SN,SO)
Peppersaus
59,-
(M,SN,SO)
Chimichurri
45,-
Hvitløksmør
45,-
(M)
Kryddersmør
45,-
(M)