MENY

KJØTT FRA KULLGRILLEN

Serveres fra 12:00 til 22:00
Vi anbefaler 1 saus, 1-2 grønt og 1 potet valg til kjøttet

Kvalitetsråvarer er vår nøkkel til suksess. Vi er kompromissløse i forhold til kvalitet og vi handler kun med kjente leverandører.
Vi har utvalgt kjøtt fra hele verden med ulik smaksprofil. Vi har ulike stykningsdeler, storferaser og marmoreringsgrad. Vårt tørrmodnet kjøtt modner vi i ca 28 dager i vår eget dry aged skap. Vi kan derfor kontrollere og kvalitetssikre at vi oppnår den gode umami og nøttaktige smaken som vi ønsker, samtidig som vi beholder mørheten i kjøttet.
Alt vårt kjøtt blir kullgrillet på ca 450 grader for å oppnå den kjente Maillard effekten – karamelisert steke skorpe!

Normale stykningsdeler

Indrefilet 180 gram

355,-

315,-

Entrecôte 250 gram

Pepperbiff av indrefilet 180 gram

355,-

465,-

Indrefilet 250 gram

465,-

Pepperbiff av indrefilet 250 gram


Steaks utvalgte stykningsdeler

Entrecôte Norsk gressforet storfe 250 gram

389,-

Kun 6-8% av alle kuer eller feite okser kommer gjennom nåløyet og blir klassifisert som godt nok marmorert.

Dry aged Entrecôte Norsk gressforet storfe 250 gram

475,-

Kun tilgjengelig når mørningsprosessen er ferdig.

Tørrmodnet kvalitetskjøtt som har ligget i vårt eget dry aged skap i ca 4 uker. Tørrmodningsprosessen gjør at kjøttet mister ca 25% væske og får en svært konsentrert smak. Vi bruker kun det beste kjøttet med høy andel av intramuskulært fett for å oppnå det beste resultatet

Cote de bouef fra Norge ca 500 gram med bein

699,-

For 1-2 personer.

Ekstra mørt kjøtt fra kviger opptil 13 måneder som er fintrevlet og saftig som kalvekjøtt, men med enn kraftigere kjøttsmak og mørkere farge som går mot storfekjøtt. Kalven dier i 16 uker og kvigene går fritt hele livet

725,-

Chateaubriand 400 gram

For 2 personer. Minimum 30 min. ventetid.

Norsk indrefilet av storfe fra den tykkeste og beste delen av fileten

Greater Omaha Black Angus 500 gram

999,-

For 2 personer.

Entrecôte fra Nebraska i USA. Kuene er foret på mais og kun tre av hundre kuer får betegnelsen prime ribeye, Kjøttet har en helt nydelig kjøttsmak og mør tekstur.

Sashi Porterhouse ca. 800 gram

1350,-

Med bein for 2-3 personer

Dansken John Sashi Nielsen er mannen bak kvigekjøttet som beiter i Finland. Kvige er ei ku som ikke har kalvet. Kvigene i Sashi programmet er maks 3 år og har kun spist gress. De er av den skotske rasen Ayrshire. Det er en svært gammel rase som er oldefaren til Aberdeen Angus. I 2018, 2019 og 2021 vant Sashi beef world steak challenge.

Whispering Dunes Wagyu Entrecôte 500 gram

1395,-

For 2 personer.

Kvalitetskjøtt fra Namibia. Storferasen er en blanding av japansk Wagyu f1 krysset med afrikanske Sanga. Kjøttet er 100% hormon og antibiotikafri. De første 400 dagane spiser de gress fra savannen og deretter hvit mais de siste 400 dagene før de slaktes.

1750,-

Greater Omaha Black Angus

Ca. 1kg med bein for ca 3-4 personer. Minimum 30 min. ventetid.

Entrecôtekam fra Nebraska i USA. Kjøtt grillet på bein gir en helt utrolig deilig smak. Kuene er foret på mais og kun tre av hundre kuer får betegnelsen prime ribeye, Kjøttet har en helt nydelig kjøttsmak og mør tekstur.

2500,-

Helgrillet indrefilet

Ca 1, 6 kg. Minimum 30.min. ventetid.

Indrefilet fra Norge som er grillet hel. Perfekt som deling for et større selskap.


Grønt

Asparges & Sjalottløk

59,-

Smørstekte grønne asparges og sjalottløk

(M)

Hjertesalat

59,-

Grillet hjertesalat med eplevinaigrette, poppet bubu arere ris, syltet delikatesseløk og reddik

(SV)

Champignon

49,-

Smørstekt champignon med hvitløk chimichurri og gruyére (M)

Blomkålpuré

49,-

Karamellisert blomkålpuré (M)


Saus & smør

Whiskeysaus

59,-

(M)

Bearnaisesaus

65,-

(M,E)

Rødvinsaus

65,-

(M,SN,SO)

Trøffelsaus

59,-

(M,SN,SO)

Peppersaus

59,-

(M,SN,SO)

Chimichurri

45,-

Hvitløksmør

45,-

(M)

Kryddersmør

45,-

(M)


Poteter

Fløtegratinert poteter

99,-

Kullgrillet urtepoteter

69,-

Søtpotet fries

89,-

Pommes frites

79,-

Pommes frites med parmesan & persillecrust og trøffelaioli

110,-